2016. október 29., szombat

A feszített fóliás világítás és a modern belsőépítészet kapcsolata

Nincs könnyű helyzetben az a belsőépítész, aki egy modern, letisztult teret tervezne és abban próbálja a világítást elhelyezni. Mindkét szakmának meg vannak a szempontjai és ezt nem mindig egyszerű egyeztetni.

A minimalista szemlélet egységes, letisztult elemekkel dolgozik. A formák és színek dominálnak, egységet tükröz a lehető legkevesebb elemmel. A világítás a mai napig az egyszerűbb lámpatestekre épít, megjelenését főleg a fényforrásokhoz igazítja. Persze design lámpákat is találhatunk szép számban, de ezeknél sokszor maga a funkció sérül, feladatát nem feltétlenül látja el.



Érdemes tehát kissé elszakadnunk a hagyományos lámpagyáraktól és meghatározni egy új koncepciót, ami jobban illeszkedik modern világunkhoz.






Szempontjaink:

 - Belesimul a környezetbe, vagyis nem csillár jellegű.
 - Formáját tekintve nagyobb felületként jelenik meg.
 - Támogatja a design, nem uralkodik felette.
 - Homogén fényt sugároz, nem pontszerű a fényforrás, nem kápráztat.
 - Energia takarékos, jó a színvisszaadása és a színhőmérséklete.
 - Szabályozható és 5 év feletti garanciával bír.


Fentieknek a fénycsöves lámpatestek ugyan sok mindenben megfelelnek, de az idő lassan elhalad felettük, jöhetnek a ledes megoldások. Azonban önmagában a led még nem elég, viszont feszített fóliával, vagy más néven barisol-lal együtt alkalmazva már a segítségünkre lehet.

barisol fürdőszoba világítás


A feszített fólia mérete alkalmazkodik a környezethez, a tervező álmaihoz. A mögé rejtett világítás minősége megoldható, fénye szabályozható. Élettartamban sok helyen 10 év felett prognosztizálható. A feszített mennyezet a designba illeszkedik, a megoldások száma kimeríthetetlen.

Nézz erre egy példát a konyhai és fürdőszobai világítás oldalon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése